A Könyvfőváros olvasószobával várja a látogatókat

Már a 150 éves jubileumi emlékévre készülünk, amikor az Ünnepi Könyvhéten ízelítőt adunk azokból a programokból, amelyek 2023-ban a Budapest Könyvfőváros eseménysorozat keretében valósulnak meg. A Budapest 150 és a Könyvfőváros projekt - a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szervezésében - Budapest olvasószobájába vár mindenkit, aki megpihenni, vagy játszani szeretne. Irodalmi és történeti kérdésekre válaszolva a kerületekből közösen rakhatunk ki egy Budapest alakú képet, jelképezve a város egyesítést is. Ha ott járnak, ne felejtsenek egy-egy idézetet elvenni és hazavinni a stand óriás könyvjelzőiből.
Pénteken délután a stand szelfipontként is üzemel, ahol a képeket kinyomtatva hazavihetik azt emlékbe.
Szombaton délelőtt pedig a Deák17 Galéria gyerekprogrammal várja a családokat.
A látogatók, akik felkeresik standot és beiratkoznak a könyvtárba, 30%os kedvezménnyel válthatnak bérletet, amely a FSZEK valamennyi könyvtárába érvényes.

De nemcsak ezért lesz érdemes kilátogatni a Vörösmarty térre. A standon kedvezményes féléves vagy éves bérletváltási lehetőséget kínál a könyvtár, valamint a Könyvfőváros programsorozat keretében két izgalmas színpadi programhoz is lehet csatlakozni:

Június 10-én 15 órakor a könyvtárosok kedvenc könyvükkel várják Makranczi Zalán vezetésével a látogatókat, egy tíz perces közös olvasásra. A Budapest olvas nevet viselő látványos flashmobbal szeretnénk felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára, és arra, hogy az olvasás örömet, élményt adhat mindenki számára. Az eseményen Polyák Lilla színművész és Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere is bemutatja kedvenc könyvét.

Június 11-én 14 órától pódiumbeszélgetést szervezünk Nekem az olvasás címmel, ezen Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Varga Livius, a Quimby zenekar tagja, Tari Annamária pszichológus és Gombos Péter olvasáskutató beszélgetnek Farkas Ferenccel a FSZEK Központi Könyvtár megbízott igazgatójával az olvasás fontosságáról, hatásairól, meghatározó könyv élményükről.

https://150.budapest.hu/

https://www.facebook.com/photo?fbid=592404225581586&set=pcb.592412365580772

 

Fotó: FSZEK