További blog cikkek
Összes blog

A gyermeki lélek kulcsa, a mese – kerekasztal beszélgetés

A beszélgetés során a szakma elhivatott és tapasztalt képviselői járják körbe a mesék fontosságát a gyermekek fejlődésében. Miért fontos, hogy megismerkedjenek a gyerekek a mesék világával? Hogyan hatnak a mesék a kognitív, az érzelmi és szociális fejlődésre? Miképp válasszuk ki a gyerekek számára a nekik megfelelő történeteket? Mit tehetünk szülőként és pedagógusként azért, hogy olvasó felnőttekké neveljük a gyermekeinket? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Majoros Nóra, író, Gyorgyovich Miklós, szociológus, Perlikné Dallos Gabriella, pedagógus és Babus Enikő, gyermekkönyvtáros.

Helyszín
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta Szalon

Időpont
2023. május. 24. (szerda) 17 óra

A beszélgetés célja egyrészt olyan szakmai ismeretek átadása, melyek mankó gyanánt szolgálhatnak a gyerekeket nevelő szülők és pedagógusok számára, másrészt olyan egyéni történetek, tapasztalatok megosztása, melyek a gyermeknevelésben megjelenő gyakori élethelyzeteken alapulnak, így gyakorlati példákként szolgálhatnak az érdeklődők számára. A rendezvény résztvevői közül többen – amellett, hogy gyermekekkel foglalkoznak – maguk is szülők, így szakmai és személyes oldalról egyaránt hiteles forrásként szolgálnak. A program során több olyan gyakorlati módszerről is szót ejtünk, amelyeket a résztvevő szakemberek sikerrel alkalmaztak munkájuk során, hogy felkeltsék a gyermekek érdeklődését az olvasás és a meseírás iránt.

A beszélgetést vezeti: Dobó Dorottya

A beszélgetésen résztvevő szakemberek névsora lemondás esetén változhat.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és kép: Napkút Kiadó2023-05-24

További blog cikk