További blog cikkek
Összes blog

A Könyv HÍD – avagy olvasó gyerekből olvasó felnőtt kerekasztal-beszélgetés

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete irodalmi kerekasztal beszélgetésekkel, író-olvasó találkozókkal, gyermekprogramokkal, könyvbemutatóval és izgalmas előadásokkal várja látogatóit a Millenáris „D” épületében, az Osztovits teremben. 2023. szeptember 30-án, szombaton 13 órátólA Könyv HÍD – avagy olvasó gyerekből olvasó felnőtt. (Nem) olvasnak a kamaszok? kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül.

A résztvevők a beszélgetés során olyan kérdésekre keresik a választ, mint

  • Mit és hogyan olvas a tini (12-18 éves) korosztály?
  • Mi jellemzi a "Z" generációt? Kell-e nekik a mese, a történet, a "story"? Vagy ez csak "mese habbal"?!
  • Mi érdekli őket? Mi alapján választanak olvasmányt, s milyen műfajokat, témákat kedvelnek?
  • Hogyan lehet megszólítani őket, és hogyan lehet(ne) újra népszerű kamasz-elfoglaltsággá tenni az élményszerű olvasást? Vagy már az is, csak mi nem vesszük észre?

A kerekasztal résztvevői Balázs Eszter Anna író, főszerkesztő; Miklya Luzsányi Mónika író, valamint Péczely Dóra szerkesztő. Az eseményt Dienes Éva gyermekkönyvtár vezetője moderálja.

Az eseményen ötletek, tippek, jógyakorlatok, tapasztalatok hangzanak majd el, a a közönség is aktívan bekapcsolódására is számítanak a szervezők.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.
 
Szöveg és kép: Magyar Könyvtárosok Egyesülete


2023-09-30

További blog cikk