További blog cikkek
Összes blog

A négy évszak: Kreatív meseműhely

A 10 alkalmas programsorozat célja a 7-12 éves gyermekek anyanyelvi, ének-zenei és vizuális kompetenciáinak fejlesztésén túl a komplex személyiségfejlesztés és a tanulási módszerek, képességek támogatása művészetpedagógiai, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával. Az alkalmak középpontjában egy-egy történet áll, melynek alapja egy papírszínház mese vagy egy olyan könyv, melyet a Holnap Kiadó Mesék az operából sorozatban, illetve a HVG Kiadó Klasszikus zenemesék sorozatban jelent meg. Az említett könyvek mindegyikéhez kapcsolódik egy zenei anyag is.

A meseműhelyen való részvétel feltétele legalább kezdő szintű olvasási képességhez kötött.

A foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgozunk. A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek jelenlétének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít megismerni, feldolgozni és átélni a zeneszerzők műveit, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatának bevonásával.

Minden alkalom alkotással zárul, melyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.

A második alkalomra március 25-én, szombaton a Sárkányos Gyerekkönyvtárban (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) kerül sor 11.00 és 13.00 óra között. A négy évszak című foglalkozáson a műhely vezetője vetítéssel, meseírással, játékokkal, alkotással készül a résztvevőknek.

A program időtartama várhatóan 2 óra, igény szerint 1-2 rövid szünettel.

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma limitált, így regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az mesezenede@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a gyermek nevét, életkorát kell elküldeni.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és kép: Rózsavölgyi Anett2023-03-25

További blog cikk