További blog cikkek
Összes blog

Otthon a Könyvtárban: „Állati jó” családi nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Pesterzsébeti Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Pesterzsébeti Könyvtára (1203 Bp., Bíró Mihály utca 7.), május 25-én (csütörtökön), 10:30 és 18:00 óra között. A rendezvényre látogatók többek között  részt vehetnek egy interaktív vásári képmutogatón, kézműveskedhetnek, valamint egy nyuszisimogatóval egybekötött előadáson a veszélyeztetett állatok titkaival is megismerkedhetnek.

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

 

A családi nap részletes programja

10.30
Kordásné Szász Melinda környezetvédelmi előadása
Kordásné Szász Melinda tart gyerekeknek szóló előadást a veszélyeztetett állatokról. A programon a gyerekek  nem csak sok érdekességet hallhatnak, tanulhatnak az állatokról, hanem találkozhatnak is velük, hiszen az előadást egy nyuszisimogató teszi igazán különlegessé.

16.00
A molnár, a fia meg a szamár 
A jelenlévők egy különleges előadáson vehetnek részt. A program tulajdonképpen egy, a régi történetmesélési hagyományokat idéző, interaktív vásári képmutogató, amelyet most Gerencsér Valéria tolmácsolásában láthatnak és hallhatnak a gyerekek.

16.30
Nem selejt! - kézműves foglalkozás
A résztvevők Gerencsér Valériával és Csendes Zita gyerekkönyvtárossal kézműveskedhetnek. A foglalkozásokon a gyerekek fantáziája mellett a vásári képmutogató adta élmény ad majd ihletet az alkotáshoz.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan

Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: FSZEK Pesterzsébeti Könyvtára2023-05-25

További blog cikk