További blog cikkek
Összes blog

A Budapest-történeti kutatások jelene és jövője

2023 november 20-án (hétfőn) 17 órai kezdettel kerül sor egy különleges beszélgetésre annak alkalmából, hogy megjelent a Könyvfőváros 2023 támogatásával a Múltunk folyóirat „Budapest 150” száma (2023/3.). Az esemény a Budapest Főváros Levéltára és a Múltunk történeti folyóirat közös rendezvénye, amelyre a Budapest Főváros Levéltárának Gárdonyi Albert termében kerül sor (1139 Budapest, Teve u. 3-5.)

A folyóirat ünnepi számában hét történeti tanulmány kapott helyet, amelyek az 1873-as városegyesítés és Nagy-Budapest 1950-es létrejötte közötti időszak különféle, alapvetően társadalomtörténeti témáit vizsgálják és mutatják be. A tanulmányok szerzői Deáky Zita, Gyáni Gábor, N. Kósa Judit, Németh Patrik, Perczel Olivér, Papp Viktor, valamint Sipos András.

A Budapest-történeti kutatások jelene és jövője beszélgetés résztvevői

Gyáni Gábor - akadémikus, kutató, professor emeritus
(HUN-REN BTK Történettudományi Intézet)

Szívós Erika - habil. egyetemi docens
(ELTE BTK Történeti Intézet Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszék)

Az esemény moderátora Ignácz Károly (Politikatörténeti Intézet) lesz.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a szervezők honlapjukon vagy a közösségi média oldalaikon közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Az esemény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: Múltunk folyóirat2023-11-20

További blog cikk