További blog cikkek
Összes blog

Budapest főpályaudvar – A Litera-díj átadása

Budapest egyesítésének 150. évfordulóján, a Litera Budapest főpályaudvar címen novellapályázatot hirdetett két kategóriában arról, hogyan látják a fővárost a Budapesttől távol élők. A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron derül ki, hogy a meghívásos pályázatban részt vevő szerzők közül ki kapja az idei Litera-díjat. Az ünnepélyes díjátadóra 2023. október 13-án, 20:30-kor kerül sor, a Nemzeti Táncszínházban, a Kávézószínpadon.

A meghívásos pályázatra Berniczky Éva, Berta Ádám, Csutak Gabi, Kiss Noémi, Milbacher Róbert és Solymosi Bálint írtak 1-1 művet. Az eseményen arra is fény derül, hogy kik lettek a másik kategória, a nyílt pályázat legjobbjai.

A két zsűri képviseletében a díjazottakat bejelenti, és a díjakat átadja:
Zeke Gyula és Tomcsányi Sára

A díjátadó kísérőrendezvényeként egy beszélgetésre is sor kerül. Budapestről kérdezi Zeke Gyula várostörténészt Jánossy Lajos.

Lesz egy szál gitár, és elhangzik a két legjobb novella is.

Közreműködik:
Szikszai Rémusz és Járai Márk

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a szervezők honlapjukon vagy a közösségi média oldalaikon közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: Litera2023-10-13

További blog cikk