További blog cikkek
Összes blog

Családi élményszombat a Kristály Színtérben: Óvd meg a könyveidet, a KACs Műhely segít!

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
Ezek közül az egyik a KACs Műhely kézműves foglalkozása, amelyen
saját kis pecsétet készíthetsz, hogy meg tudd jelölni a könyveidet, illetve lehetőséged lesz megvarrni saját könyvtartódat, könyvborítódat, amely megóvja a könyvedet utazáskor. 

Időpont: május 20-án, 10:00-12:30

Nyomok a könyvemben 
A könyvtári könyvek tele vannak számokkal, pecsétekkel és különféle jelölésekkel. Te hogyan jelölöd a saját könyveidet? Beleírod a nevedet, vagy a monogramodat? A KACs Műhely foglalkozásán olyan egyedi tervezésű ex librist, saját kis pecsétet készíthetsz, amellyel meg tudod jelölni a könyveidet.    

Csomagold be a könyvedet! 
Te is magaddal viszed a könyvedet, aktuális olvasmányodat a buszozásra és utazásra, a várakozási idő eltöltésére vagy unaloműzésként? Hogyan tárolod a könyvedet ilyenkor, mibe pakolod? Veled is előfordult már, hogy a táska többi tartalma megnyomta, esetleg felsértette a borítót vagy a lapokat? 

 A KACs Műhely workshopján különböző újrahasznosítható textilek és egyéb anyagok felhasználásával dolgozhatsz.

A foglalkozáson elsajátíthatod a tervezés és a varrás alapjait is.  

A foglalkozást Elek Ágnes és Nagy Anikó tartják.  

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Képek és szöveg: KACs Műhely 2023-05-20

További blog cikk