További blog cikkek
Összes blog

Családi élményszombat a Kristály Színtérben: Írók, növények, csodák: Barangolás a Margitszigeten

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben. Ezek közül az egyik program a Varázskuckó Írók, növények, csodák: Barangolás a Margitszigeten tematikus sétája.

Sétáljatok velünk a Margitszigeten, „repüljetek vissza” a múltba! Ismerjétek meg a sziget egykori különc lakóit és egyedi növényvilágát! Érintsétek meg azoknak a romoknak a falait, ahol egykor a szentéletű királylány lakott és Arany János margitszigeti múzsáit - a kőrisfát, a hársakat és a tölgyeket. 

A program kezdő időpontja: május 20., 15:00 

A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni névvel és a résztvevők számának megadásával az alábbi e-mail címen lehet: varazskucko.mese@gmail.com

Gyülekező: Margitsziget, Kristály Színtér, Placc, Sárkányos paraván 

A közel két órán át tartó, interaktív séta egy családi séta, korosztályi megkötés nélkül. Ajánljuk azoknak is, aki elsősorban a könyveket bújják – legyen az klasszikus, kortárs, magas irodalom vagy lektűr – és azoknak is, akik a szabadidejük nagy részét természetjárással töltik.  

Ha velünk fedezitek fel a szigetet, megtudhatjátok, hogy... 

  • Hogyan tűntek el Szent Margit csontjai 
  • Milyen babonák kapcsolódnak a cseresznyefák virágzásához 
  • Milyen királyi románc kapcsolódik a sziget platánfáihoz 

Ráadásul a sétán az is kiderül, hogy milyen kertész válna belőletek! 

 A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Varázskuckó és a Könyvfőváros honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

 

Szöveg és fotók: Varázskuckó 2023-05-20

További blog cikk