További blog cikkek
Összes blog

Családi élményszombat a Kristály Színtérben: Kuckózz be és varázsolj

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben. Ezek közül az egyik program a Varázskuckó által szervezett Kuckózz be és varázsolj kézműves foglalkozás. A kézműves foglalkozások keretében zenéből és mondókákból, népmeséből meríthetnek ihletet kicsik és nagyok. Az élményalapú, játékos foglalkozás célja a népi virág- és növénymotívumok, valamint a gyógynövények megismerése, kortárs újraalkotása már nem használt alapanyagokból.  

A program helyszíne: Margitsziget, Kristály Színtér, Üvegterem 
A program időpontja: 11:00-13:00 valamint 13:00- 15:00 

A foglalkozások során egyaránt tudunk fogadni óvodás és kisiskolás gyerekeket is, mivel kézműveseink különböző nehézségű és típusú alkotásokra nyújtanak lehetőséget.  

A délelőtti órákban az Egyszer volt egy tulipán... mondókából és A kóró és a kismadár népmeséből inspirálódva készülnek alkotások. A foglalkozás résztvevői népi virágmotívumokat alkothatnak újra háztartási papírhulladékból.

Azok, akik délután térnek be hozzánk alkotni, a Rózsa vitéz című meséből és Nemes Nagy Ágnes Tavaszi felhők művéből inspirálódhatnak. A programon nyomdázni lehet, a nyomda eszköze is hulladék, amellyel újrahasznosított papírra képet lehet készíteni.    

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Varázskuckó és a Könyvfőváros honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg: Varázskuckó 2023-05-20

További blog cikk