További blog cikkek
Összes blog

Családi nap a FSZEK Deák Ferenc könyvtárban

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Deák Ferenc Könyvtára (1074 Budapest, Rottenbiller utca 10.), november 17-én (pénteken), 10:00 és 19:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy izgalmas irodalmi divatbemutatón, egy irodalomterápiás foglalkozáson és egy meghallgathatják Saly Noémi kávéházakról szóló előadását is. A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles. 

Regisztráció a fszek0702@fszek.hu email címen a program vagy programok nevével, illetve a résztvevők létszámának megadásával lehet.

A családi nap részletes programja

10:00-12:00
Nem selejt!
A résztvevők decoupage technikával használt könyvek lapjaiból készíthetnek lámpabúrát Csonka Rózsa vezetésével. 

12:00-14:00
Irodalmi divatbemutató
A szervezők mesehősöket és irodalmi szereplőket idének meg egy gyermek divatbemutató keretében.

15:00-17:00
Irodalomterápiás foglalkozás
Önismereti beszélgetésre lesz lehetőség klasszikus és kortárs Budapestről, Erzsébetvárosról, a kávéházakról szóló versek, novellák segítségével. Thén Anita Gabriella vezeti az eseményt.

17:00-19:00
Egy kávé Saly Noémivel
A résztvevők egy előadást hallgathatnak meg a kávéházakról, különös figyelemmel a Ceylon-kávéházról, aminek könyvtárunk adott otthont a századelőn és a 20. század első felében.

A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár, valamint az esemény közreműködői honlapjukon vagy a közösségi média oldalain közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Deák Ferenc Könyvtára



2023-11-17









További blog cikk