További blog cikkek
Összes blog

Egy kiállítás képei: Kreatív meseműhely a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárában

A Kreatív meseműhely 10 alkalmas programsorozat célja a 7-12 éves gyermekek anyanyelvi, ének-zenei és vizuális kompetenciáinak fejlesztésén túl a komplex személyiségfejlesztés és a tanulási módszerek, képességek támogatása művészetpedagógiai, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával. Az alkalmak középpontjában egy-egy történet áll, melynek alapja egy papírszínház mese vagy egy olyan könyv, melyet a Holnap Kiadó Mesék az operából sorozatban, illetve a HVG Kiadó Klasszikus zenemesék sorozatban jelent meg. Az említett könyvek mindegyikéhez kapcsolódik egy zenei anyag is.

A meseműhelyen való részvétel feltétele legalább kezdő szintű olvasási képességhez kötött.

A foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgozunk. A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek jelenlétének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít megismerni, feldolgozni és átélni a zeneszerzők műveit, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatának bevonásával.

Minden alkalom alkotással zárul, melyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.

A negyedik alkalomra május 20-án, szombaton a Sárkányos Gyerekkönyvtárban (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) kerül sor 11.00 és 13.00 óra között. Muszorgszkij: Egy kiállítás képei című zeneművével és a Fodor Veronika által írt azonos című mesével ismerkedhetnek meg a gyerekek. A műhely vezetője kreatív feladatokkal, kooperatív és asszociációs játékokkal, Mimo kártyajátékkal készül a gyerekeknek.

A műhely részeként mindenkinek lehetősége adódik arra, hogy híres festményekből "gyúrjon" össze egy saját alkotást. A kollázs technikával egy új kép, egy új történet kelhet életre.

A program időtartama várhatóan 2 óra, igény szerint 1-2 rövid szünettel.

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma limitált, így regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az mesezenede@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a gyermek nevét, életkorát kell elküldeni.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: Rózsavölgyi Anett2023-05-20

További blog cikk