További blog cikkek
Összes blog

Egy vagány bárónő és a krimi: Orczy Mimi kalandja Író-olvasó találkozó Ruff Orsolyával a Manó Könyvek szervezésében

A Budapest Könyvfőváros 2023 programsorozat keretében a Manó és Menő Könyvek kortárs szerzői óvodákba és általános- és középiskolákba látogatnak, ahol a kisebbekkel játékos foglalkozás, a nagyobbakkal kötetlen beszélgetés keretében tartanak író-olvasó találkozókat. A gyerekek így élményszerűen ismerkedhetnek meg a kortárs magyar gyerek- és ifjúsági irodalommal.

2023 december 6-án Ruff Orsolya író, műfordító a József Attila Általános Iskolába (Mester u. 67) látogat, hogy az 5. osztályosokkal beszélgessen Orczy Mimi kalandjairól, és beavasson a krimik rejtelmes és szövevényes világába. A fiatalok megismerkedhetnek az alkotás folyamatával és Orczy Emma, magyar bárónő alakjával is, akinek művei Stan Leet is inspirálták.

 Az év során októberben, novemberben és decemberben budapesti iskolákban és óvodákban 12 zártkörű rendezvényre kerül sor.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, valamint a Manó Könyvek honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg, az intézmények számára a találkozók ingyenesek.

Szöveg és kép: Manó Könyvek2023-12-06

További blog cikk