További blog cikkek
Összes blog

Európai Írótalálkozó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál íróvendégeivel

A programra 2023. szeptember 29-én, pénteken 10 és 18 óra között kerül sor az Európa Pontban (Budapest, II. Lövőház u. 35.). A különböző nemzetközi kerekasztal-beszélgetésekhez biztosított az angol-magyar szinkrontolmácsolás.

10:00
Holland díszvendégség – holland diskurzusok 
Arnon Grunberg, Roxane van Iperen, Jamal Ouariachi, Manon Uphoff és Annet Schaap holland írók beszélgetését Réthelyi Orsolya moderálja, az eseményt a holland nagykövet, Désirée Bonis felvezeti.

11:30
Visegrádi kerekasztal 
Martyna Bunda lengyel, Lucie Faulerová cseh, Pavol Rankov szlovák és Mán-Várhegyi Réka magyar író részvételével. A beszélgetést Danyi Gábor vezeti.

14:00
Kreatív Európa tájékoztató
Mondik Gábor, a Kreatív Európa Iroda vezetője tart fél órás tájékoztatást az irodalmi projektek számára elérhető forrásokról a Kreatív Európa programban.

14:30
Európai Irodalmi Díjas Írók kerekasztala
Frederico Pedreira portugál, Piia Leino finn, Peter Karoshi osztrák és Richard Pupala szlovák írók beszélgetését Tarsoly Eszter moderálja.

16:00
Északi írók kerekasztala 
Bergsveinn Birgisson izlandi, Merete Pryds Helle dán, Maarja Kangro és Tauno Vahter észt írók beszélgetését Fejérvári Boldizsár moderálja.

17:00
Kelet-nyugati átjáró – német-magyar kerekasztal 
Katja Lange-Müller, Terézia Mora és Dalos György beszélgetését Wilhelm Droste vezeti. Ezen a beszélgetésen a német-magyar szinkrontolmácsolást is biztosítják a szervezők.

Az EUNIC, az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek közös programja az Európai Kulturális Alapítvány, Budapest szervezésében számos intézmény, alapítvány és könyvkiadó együttműködésével és támogatásával valósul meg.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, az EUNIC, az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézetei, valamint az Európai Kulturális Alapítvány honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: Európai Kulturális Alapítvány, Budapest 2023-09-29

További blog cikk