További blog cikkek
Összes blog

Falfirka-könyvbemutató extra – Csala Károly Vencel: Az ipari alpinisták nyugalma

Idén ősszel három rendhagyó könyvbemutatót szervez a Falfirka – Irodalom a szerzők hangján programsorozat. Második alkalommal, 2023. október 17-én, kedden, 19:00 órától Csala Károly Vencel első, Az ipari alpinisták nyugalma című verseskötetét ismerheti meg a közönség a Bookta kávézóban (1023 Budapest, Margit u. 3.).

 

Mitől rendhagyó?

  • Az ősz folyamán lesz regény, verseskötet és ifjúsági regény, és ahogy a Falfirkán mindig: a középpontban a szerzők felolvasása lesz. Mert szerintünk minden szövegről valami újat tudunk meg, amikor a saját szerzőjük olvassa fel.
  • Beszélgetünk is a könyvekről a szerzőkkel, és a közönség gondolataira is kíváncsiak leszünk.
  • Élő zene is lesz: októberben Kisgyörgy Ilka énekel, dalait gitáron kíséri.

Csala Károly Vencel (1996, Budapest), költő versei az elmúlt években számos folyóiratban jelentek meg: többek között a Tiszatájban, a Helikonban, a Kulteren, az Irodalmi Szemlében, a Hévízben, valamint a Népszavában. Első verseskötete, Az ipari alpinisták nyugalma szeptemberben lát napvilágot a Napkút Kiadónál.

Kisgyörgy Ilka, erdélyi születésű énekesnő gitár-ének szólóműsorában saját dalaiból és kedvenc előadóinak munkásságából válogat. Ilka építőmérnöki tanulmányai befejeztével a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatója lett. A jazzének mellett sok műfajban kipróbálta magát, a könnyűzenétől a szabad improvizáción és kísérleti zenén át a hagyományos zenei műfajokig. A gitározás a legújabb a zenei palettáján.

Az este házigazdája: G. Szabó Sarolta kulturális szervező, szerkesztő, újságíró, a Falfirka alapító-házigazdája.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Falfirka honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg: G. Szabó Sarolta; Csala Károly Vencel fotóját Lichtner Dorina készítette2023-10-17

További blog cikk