További blog cikkek
Összes blog

Irodalmi flashmobok Budapesten 3.

A Szépírók Társasága 2023 szeptemberében egy hatalkalmas programsorozattal ünnepli a 150 éves fővárost. A rendezvénysorozat rendhagyó flashmobokból áll, amelyekre Budapesten kerül sor. A szervezők harmadik alkalommal szeptember 25-én, délután 5 órától várják az érdeklődőket a Kis Présháznál (1111 Bartók Béla út 44). 

Az eseményen Láng Orsolya (papír-ceruza) és Lamm Dávid (gitár) szolgáltatják a flashmob kereteit.

Láng Orsolya 1987-ben született író, költő, könyvillusztrátor, filmrendező, aki Marosvásárhelyen nőtt fel. 2007-2011 között a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem film, fotó, média-szakos hallgatója, 2012-ben filmrendezőként diplomázik Kövek című filmjével. 2013-2016 között a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakának MA hallgatója, 2017-ben diplomázik Szezon után című diplomafilmjével (díjak: a budaörsi PRIMANIMA elsőfilmes animációs filmfesztivál Pálos György zsűri különdíja; az Espinho-i CINANIMA nemzetközi animációs filmfesztivál legjobb diákfilmnek járó díja; a 2019-es Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fődíja) 2019-től a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktori iskolájának hallgatója. Témavezetője Fülöp József, kutatási területe a '70-80-as évek kelet-európai szerzői animációinak társadalom- és rendszerábrázolása. Könyvillusztrátorként jegyzett: Demény Péter, Egyed Emese, Fekete Vince, László Noémi, Markó Béla, Selyem Zsuzsa, ’Sigmond Júlia, Tamás Dénes szépirodalmi köteteiben. A József Attila Kör és a Fiatal Írók Szövetségének tagja.


Lamm Dávid Artisjus-díjas gitáros, énekes, dalszerző. Játszott többek között Szalóki Ági, Palya Bea, Szőke Niki és Csanyi Zoltán zenekaraiban. Tagja a Hendrix Projectnek, részt vett a Sadant zenakarban és vezette saját trióját. Számos hazai jazz felvétel szerzője, szövegírója és előadója. Két szólólemeze jelent meg: a 2009-es 1st the 1 (...then the other) és a 2019-es Invisible, amin vendégművészként Dés László, Lattmann Béla és Fekete István is szerepelnek, mások mellett. A lemezt Keresztes Tamás színművész közreműködésével 2020. januárjában mutatták be, a Művészetek Palotájában. 2022. szeptember 11-én Dés László zenekarával és a világhírű orgonistával, Rhoda Scott-tal adtak nagy sikerű koncertet. Repertoárja eklektikusan építkezik jazz standardekből, saját darabokból, filmzenékből és groove-os dalokból.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Szépírók Társasága honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és logó: Szépírók Társasága2023-09-25

További blog cikk