További blog cikkek
Összes blog

Négyalkalmas irodalmi nyomozós játék Szűcs Ádám "A játék neve: Budapest" című könyve kapcsán

A Lampion Könyvek szervezésében négy alkalommal kerül sor egy speciális kincskeresésre Budapesten. Az ingyenes rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.  Az egyénileg vagy csapatban is teljesíthető nyomozás játékideje körülbelül egy óra. 

Azok, akik sikeresen megoldják a rejtélyt,  jutalmul megkapják egy speciális városi séta időpontját és helyszínét. Szűcs Ádám a Játék neve: Budapest című sikerkönyv szerzője a helyes megfejtőkkel egy egyórás irodalmi sétára indul, amely során a résztvevőkkel közös improvizációs játékra kerül sor. Abban az esetben, hogyha az aktuális játék helyes megfejtőinek száma 20 főnél több, akkor a játékosok közül, a beküldési határidőt követő hétfőn sorsolás útján választják ki a szervezők a séta résztvevőit.

A játék menete

  1. Minden játékosnak regisztrálni kell a hu/regisztracio oldalon. A regisztráció során megadott e-mailen keresztül történik a kapcsolattartás, itt kapja meg a játékos a feladatot. Regisztrálni a játék négy hetes időtartama alatt bármikor lehet.
  2. A regisztrálók minden hétfőn megkapják e-mailben az instrukciókat arra vonatkozóan, hol kell keresniük a kártyákat. Az instrukciókat szöveges és térképes formában is kiküldjük. A kártyákat a hétfői e-mailt követően hat napig kereshetik, szombaton a maradék kártyákat begyűjtjük.
  3. A kártyákból kiolvasott megfejtést a játékosok a hu/megfejtesoldalon küldhetik be az adott hét instrukciós e-mailjét követő vasárnap éjfélig. Csak az adott hét megfejtését lehet beküldeni. 
  4. Azok, akik részt vehetnek a sétán, e-mailben kapnak értesítést.
  5. Ha egy játékos nem talál meg egy kártyát, vagy kérdése van, a BookUp Könyvesboltban (1137 Budapest, Pozsonyi út 23.) kérhet segítséget. Ha a feladvány nem egyértelmű, a játékosok segítséget kérhetnek a hello@deeverzum.hucímen is.

Az ingyenes rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg. 

Szöveg és fotó: Lampion Könyvek2023-09-11

További blog cikk