További blog cikkek
Összes blog

Könyvespolc – és minden, ami mögötte van

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete irodalmi kerekasztal beszélgetésekkel, író-olvasó találkozókkal, gyermekprogramokkal, könyvbemutatóval és izgalmas előadásokkal várja látogatóit a Millenáris „D” épületében, az Osztovits teremben. 2023. szeptember 29-én, pénteken 12 órától a Könyvespolc – és minden, ami mögötte van beszélgetéssorozatra is sor kerül.

Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódva idézzük fel a magyar irodalom elmúlt másfél évszázados múltját. A XIX. századi kávéházi alkotóműhelyeket mára felváltották a romkocsmák, a papírt a számítógép, az alkotó elmét a mesterséges intelligencia. Történészekkel, kortárs alkotókkal gondolkozunk közösen arról hogyan hatnak a változások az irodalomra, képes lesz-e jelentős változásokat elérni a mesterséges intelligencia és arról, hogy ez a változás hogyan hat majd az olvasói szokásokra.

A Könyvfőváros támogatásának köszönhetően négy Budapesthez kötődő kortárs szerzőt tudunk megszólaltatni, akiket irodalomról, alkotásról, a fővároshoz való kötődésről kérdezünk egy-egy pódiumbeszélgetés keretében. A rendezvény moderátora, Istók Anna író, a Gödöllői Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

12:00
Zoltán Gábor - író, szerkesztő, rendező

12:30
Krusovszky Dénes - költő, író, műfordító

13:00
Fábián Janka - író

13:30
Havas Juli - író

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.
 
Szöveg és kép: Magyar Könyvtárosok Egyesülete


2023-09-29

További blog cikk