További blog cikkek
Összes blog

Hídépítők – A könyv híd, a könyv összeköt címen Könyvtárszakmai konferencia lesz október 2-án

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár könyvtárszakmai konferenciát szervez az Országos Könyvtári Napok alkalmából. Az eseményre a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, a Wenckheim palotában (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.), kerül sor, 2023. október 2-án, hétfőn, 10 és 15 óra között. Az ingyenes rendezvény nyitott minden érdeklődő számára, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

Az egész napos eseményen köszöntőt mond Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Szóllás Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága Könyvtár és Levéltári Főosztály vezetője, valamint Gelencsér Judit, az MKE elnöke. A konferencia levezető elnöke dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója lesz. A konferencia részletes programja elérhető a Fővárosi szabó Ervin Könyvtár honlapján.

Ahogy a könyv évszázadok óta, a 21. század sikeres könyvtára is híd – emberek, közösségek, kultúrák, gondolatok között. A 2023. évi Országos Könyvtári Napok célja az elmúlt évek fontosabb települési könyvtári fejlesztéseinek, illetve olyan jó gyakorlatoknak a bemutatása, amelyek kifejezik a könyvtárak híd szerepét – legyen szó a kulturális örökség megőrzéséről, az emberi kapcsolatokról, a generációk együttműködéséről.2023-09-25

További blog cikk