További blog cikkek
Összes blog

Különleges iskolai versenyt szerveztek a Könyvfőváros keretében

A Budapest Könyvfőváros programsorozatának keretében a VI. Kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium könyvtára iskolai pályázatot írt ki a magyar és a digitális kultúra munkaközösséggel közösen. Két kategóriában is nevezhettek a diákok: esszéírással és kreatív illusztráció készítésével. A verseny célja az olvasás, a könyvek és a könyvtárak népszerűsítése volt. A pályamű elkészítése során a tanulók megismerkedtek a Budapest Könyvfőváros weboldalával. Mind az esszé megírásakor, mind az illusztráció elkészítésénél a versenyzőknek ki kellett alakítaniuk a saját véleményüket azzal kapcsolatban, hogy mit jelentenek számukra a könyvek és az olvasás, ill. egyetértenek-e a Budapest Könyvfőváros szlogenjeivel vagy tudnak helyettük egy frappáns újat megfogalmazni.

A diákok rendkívül ötletes pályaműveket nyújtottak be: volt, akinek a könyv lehetőség, volt, akinek emlék, másnak utazás. Igazán szép és értékes gondolatok jelentek meg az írásokban.

„A könyv emlék, mely kezünknél fogva visszavezet minket múltunkba, történelmünkbe.” (Kocsis Gergely)

„…nem csak áthaladni szeretnék egy könyvön [mint egy hídon], hanem szeretném, ha egy-egy része építene engem, úgy mutatná meg a világot és benne magamat, ahogyan még sohasem láttam.” (Buday Mira)

Esszéírás kategóriában Kocsis Gergely (1. helyezés), Buday Mira (2. helyezés) és Bandula Beatrix (3. helyezés) értek el kiemelkedő eredményt, kreatív illusztráció készítésében megosztott első helyen végzett Korsós Bendegúz és Vágási Eszter.2023-12-01

További blog cikk