További blog cikkek
Összes blog

Augusztus 20-ig lehet jelentkezni a Litera Budapest főpályaudvar pályázatára

A Litera Budapest egyesítésének 150. évfordulóján, 15. alkalommal indította útnak pályázatait. Idei pályázataik központi témája az, hogy egy nem Budapesten született ember szemszögéből milyenek a fővárosiak. A mindenki számára nyílt pályázatra az alkotók egy művet küldhetnek be word- vagy rtf- formátumban. A kiírók olyan, 3-5 ezer karakter terjedelmű, még publikálatlan novellákat várnak, amelyeket a pályázók irodalmi előélettől és lakhelytől függetlenül küldhetnek be augusztus 20-ig, Budapest főpályaudvar tárggyal, az alábbi címre: litera2006@gmail.com.

A pályázat részére létrehozott Facebook-oldalon a nyílt pályázatra beérkezett műveket a szervezők folyamatosan teszik közzé: https://www.facebook.com/literadijpalyazat2023

A meghívásos pályázatban Berniczky Éva, Berta Ádám, Csutak Gabi, Kiss Noémi, Milbacher Róbert és Solymosi Bálint vesznek részt. A meghívásos pályázatban részt vevő, felkért íróktól beérkezett pályaművek közül diákokból álló zsűri választja ki a legjobbat, amely elnyeri 2023 Litera-díját.

A nyílt pályázatra beérkezett műveket a Litera előzsűrizése után szakmai zsűri bírálja el. A szakmai zsűri tagjai Libor Anita, a Budapest 150-ért felelős önkormányzati tanácsadó, Modor Bálint, a Litera szerkesztője és Zeke Gyula író, várostörténész. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2023 őszén kerül sor.

A Könyvfőváros által támogatott teljes felhívás itt olvasható: https://litera.hu/hirek/budapest-fopalyaudvar-nyilt-irodalmi-palyazatot-hirdet-a-litera.html2023-07-25

További blog cikk