További blog cikkek
Összes blog

Mesélni mindenhol lehet – még a játszótéren is!

A Magyar Olvasástársaság a Móra Könyvkiadóval együttműködve a Budapest Könyvfőváros rendezvénysorozat keretében 2023. május és június hónapban 16 alkalommal budapesti játszótereken valósította meg Könyvjátszótér projektjét. A program célja volt, hogy a szervezet felhívja a szülők figyelmét a mindennapos mesélés fontosságára.

 A szervezők a programba bevont szakértők és önkéntes középiskolás, valamint egyetemi hallgatók közreműködésével beszélgettek a szülőkkel. Eközben a meseszőnyegen leheveredő gyerekek élvezettel lapozgatták a Móra Könyvkiadó által biztosított könyveket. Volt, hogy a szülő is gyermeke mellé telepedett és mesélt neki, máskor az önkéntes diák olvasott fel rövid történeteket vagy éppen találós kérdéseket a könyvekből. A mesélés közössége közelebb hozta egymáshoz a generációkat, az önkéntesen bekapcsolódó fiatalok könnyedén kapcsolatot teremtettek a gyerekekkel.

A programsorozat során kiemelt szerepe volt egy speciális szórólapnak is, amelynek segítségével az egyesület egyrészt arról nyújtott tájékoztatást, hogy miért érdemes minél korábban elkezdeni a mesélést, és milyen hatása van a gyermekekre a rendszeres meseolvasásnak, beszélgetésnek, másrészt egy 21 napos kihívás található, amelyen napról napra végighaladva az olvasás különböző formáival és tereivel ismerkedhetnek meg a családok.

 

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósult meg.



2023-06-30









További blog cikk