További blog cikkek
Összes blog

Mindenkit várnak az Otthon a Könyvtárban változatos programjai

Az Otthon a Könyvtárban programsorozat keretében számos, változatos programokat kínáló családi napokra kerül sor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár intézményeiben. Az ingyenes, de regisztrációköteles programok nagy sikerrel valósulnak meg a Budapest Könyvfőváros 2023 keretei között. A szervezők még hat alkalommal várják az érdeklődőket különböző helyszíneken. 

A Babits Mihály Könyvtár (1048 Budapest, Lóverseny tér 5/A), november 9-én (csütörtökön), 10:00 és 19:00 óra között tartott családi napján kézműves foglalkozással, Budapest Puzzle-játékkal várják a könyvtárosok az idelátogatókat. Az esemény keretében egy író-olvasó találkozóra is sor kerül Tompa Andreával.

A Dagály utcai Könyvtár (1138 Budapest, Dagály u. 9.), november 11-én (szombaton), 10:00 és 16:00 óra között szervezi meg családi napját. Az érdeklődők megtekinthetik a Paverpol Kelet-Európai Művészeti Műhely Budapest 150 kiállítást is. A programon Tittel Kinga tart Budapest tematikájú foglalkozást a kicsiknek és a tervek szerint  egy kézműves foglalkozás keretében a margitszigeti Víztorony makettje is megépül.

A Deák Ferenc Könyvtár (1074 Budapest, Rottenbiller utca 10.), november 17-én (pénteken), 10:00 és 19:00 óra között megvalósuló családi napján a kézműves és irodalomterápias foglalkozás mellett mesehősöket és irodalmi szereplőket idéznek meg egy gyermek divatbemutatón. Az esemény keretében dr. Saly Noémi tart előadást a kávéházakról, különös figyelemmel a Ceylon-kávéházról, aminek könyvtárunk adott otthont a századelőn és a 20. század első felében.

Az Ugocsa utcai Könyvtár (1126 Budapest, Ugocsa utca 10.), november 18-án (szombaton), 09:00 és 16:00 óra között szervezi meg családi napját. A szervezők biblioterápiás-, kézműves foglalkozással, papírszínházzal, Bajor Giziről szóló előadással és egy különleges képeslap-kiállítással is készülnek. Emellett Mesehősök nyomában címmel Kolodkó Mihály mesefigurákat ábrázoló miniszobraival kapcsolatos játékra is lesz lehetőség.

A Zsókavár utcai Könyvtárban (1157 Budapest, Zsókavár utca 28.), december 2-án (szombaton), 10:00 és 14:00 óra között kerül sor egy családi napra, amelynek keretei között   egy kézműves foglalkozáson Mikulást lehet készíteni, és egy papírszínház előadásra és meseolvasásra is be lehet nevezni.

 2023-10-17

További blog cikk