További blog cikkek
Összes blog

Modern sorspoétikák az Ötpacsirta Szalonban

Egy különleges irodalmi estre kerül sor 2023. október 18-án (szerdán), 18.00-kor, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, az Ötpacsirta Szalonban (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 4.). A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Sylvia Plath és Ted Hughes a modern XX. századi költészet második felének két kiemelkedő, meghatározó alakja. Az esten ennek a két költőnek párhuzamos útját, egymásra hatását követhetjük végig verseik, írásaik, naplóik megismertetésével Kovács Panka, Tasnádi Bence tolmácsolásában. Közreműködik a produkció rendezője: Sopsits Árpád.

Sylvia Plath és Ted Hughes a modern XX. századi költészet második felének két kiemelkedő, meghatározó alakja. Egy amerikai nő és egy angol férfi. Kettőjük kapcsolatát szenvedélyes szerelem, házasság, botrányokkal zsúfolt, öngyilkosságig vezető diszharmónia kísérte/ jellemezte.

Egyikőjük a sebezhetőség modern költői képét tárja elénk, akár a mi József Attilánk. A másik pedig többféle mítoszt – többek közt a Prométheusz mítoszt – teremti újjá, önmagát szimbolikussá, mitikussá nagyítva, mint a mi Ady Endrénk.

Az esten ennek a két költőnek párhuzamos útját, egymásra hatását követhetjük végig verseik, írásaik, naplóik megismertetésével Kovács Panka, Tasnádi Bence tolmácsolásában.

Közreműködik a produkció rendezője: Sopsits Árpád.

A program iránt érdeklődőket szeretettel várjuk 2023. október 18-án (szerdán), 18.00-kor, 

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, az Ötpacsirta Szalonban  (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 4.).

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a fszek1106@fszek.hu e-mail címen lehet.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó / videofelvétel készül, amelyet a Könyvfőváros programiroda, a könyvtár és a szervezők honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. Az adatközlés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kép forrása: FSZEK2023-10-18

További blog cikk