További blog cikkek
Összes blog

Nézd, ez én vagyok! Kreatív meseműhely a FSZEK Terézvárosi Gyermekkönyvtárban

A Kreatív meseműhely 10 alkalmas programsorozat célja a 7-12 éves gyermekek anyanyelvi, ének-zenei és vizuális kompetenciáinak fejlesztésén túl a komplex személyiségfejlesztés és a tanulási módszerek, képességek támogatása művészetpedagógiai, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával. 

A meseműhelyen való részvétel feltétele legalább kezdő szintű olvasási képességhez kötött.

A foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgozunk. A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek jelenlétének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít  utat találni önmagunkhoz, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatának bevonásával. Minden alkalom alkotással zárul, melyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.

A hetedik alkalomra szeptember 15-én, pénteken, a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 6) kerül sor 15.30 és 18.30 óra között. 

  • Miért vagyok itt?
  • Ki vagyok én?
  • Milyen színű a boldogság?

Ezekre, és sok más kérdésre keressük ezúttal a válaszokat - játékos keretek között - kártyajátékok, papírszínház mese, csendeskönyv, illetve alkotás közepette. Mindannyiunkat foglalkoztatnak ezek a kérdések és ma már rengeteg kiváló segítő eszközt, kiadványt használhatunk annak érdekében, hogy minél korábban közelebb kerülhessünk a megválaszolásukhoz.

A választott kiadványokat, a zene és az alkotás élményét, a kreatív feladatok fejlesztő hatásait felhasználva hozunk létre egy barátságos, elfogadó teret, ahol a gyerekek jobban megismerhetik önmagukat, elfogadóbbá, nyitottabbá válhatnak egymás iránt.Az alkotás során érzéseinket próbáljuk meg színekbe önteni, illetve kollázs technikával készítünk önmagunkról egy képet, mely tetszőlegesen díszíthető gyönyörű matricákkal, porpasztell krétával.

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma limitált, így regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az mesezenede@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a gyermek nevét, életkorát kell elküldeni.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023, a könyvtár és a műhelyvezető honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: Rózsavölgyi Anett2023-09-15

További blog cikk