További blog cikkek
Összes blog

Otthon a Könyvtárban: Családi nap a FSZEK Kelenföldi Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül  családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kelenföldi Könyvtára (1119 Budapest, Etele út 55.), május 6-án (szombaton), 10 és 18 óra között. A rendezvényre látogatók többek között részt vehetnek az Abacusan Stúdió robotika bemutatóján, egy irodalmi kalandtúrán és egy izgalmas irodalomterápiás foglalkozáson. A legkisebbeknek  papírszínházzal és papírkosárfonással is készülnek a szervezők.

"Minden zugocska, amelyet szeretünk, egy világ a számunkra."
Oscar Wilde

 

A családi nap részletes programja

10:00-12:00
Robotokkal a könyvtár rejtélyes világában – Abacusan Stúdió robotika bemutatója és a robotok kipróbálása
Vajon hogy kelthetik életre a robotok a könyvek világát? Mit is lehet velük kezdeni egy könyvtárban? Az Abacusan Stúdió munkatársainak közreműködésével kerül sor egy különleges bemutatóra, amelyet egy robotsimogató követ, melynek keretében a megépített, előre felprogramozott robotok kipróbálására lesz lehetőség.

10:30-11:00
Papírszínház
A programon a Mire jó egy lyukas zacskó? és a Bújócska című mesékkel ismerkedhetnek meg a gyerekek Baranyai Lívia könyvtáros tolmácsolásában.

14:30-16:00
Nem selejt- Papírkosárfonás – Kézműves foglalkozás
A papírkosárfonás rejtelmeibe vezeti be a gyerekeket Papdi Anikó, a könyvtár egyik olvasója. A kézműves foglalkozás különlegessége, hogy a könyvtári állományból kivont selejt újságokat felhasználva lehet megalkotni a tárgyat.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fszek1105@fszek.hu e-mail címen lehet.

16:00-16:30
Papírszínház
A programon a Mire jó egy lyukas zacskó? és a Bújócska című mesékkel ismerkedhetnek meg a gyerekek Baranyai Lívia könyvtáros tolmácsolásában.

16:30-18:00
Irodalomterápiás beszélgetés – Budapest különkiadás
A program témája egy Budapesthez kötődő könyv lesz. A foglalkozás mindenki számára nyitott, nem a művek irodalmi elemzése a célja, hanem az, hogy a szövegek által a jelenlévők eljussanak önmaguk mélyebb megismeréséhez, a rájuk gyakorolt hatás értelmezéséhez. A rendhagyó foglalkozást Ráczné Forgács Anita, a könyvtár munkatársa, biblioterapeuta tartja.

 A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fszek1105@fszek.hu e-mail címen lehet.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan


Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

Mi Újbudánk - Nem „csak” irodalmi kalandtúra 
A játék alapját a XI. kerülethez kapcsolódó, 11 plakáton található nevezetességekről, híres emberekről szóló rövid ismertetők képezik. A kultúra berkeiben "túrázóknak" ehhez kapcsolódó, játékos feladatokat kell megoldani, amelyen keresztül el lehet jutni a végső megfejtéshez.

KönyvTársas
Akiknek kedve támad egyet játszani, azok szabadon válogathatnak a könyvtár társasjátékai közül és kipróbálhatják őket a helyszínen.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: FSZEK Kelenföldi Könyvtára2023-05-06

További blog cikk