További blog cikkek
Összes blog

Otthon a Könyvtárban: Családi nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtára (1131 Bp., Mosoly u. 40/A.), május 25-én (csütörtökön), 9:30 és 19:30 óra között. A rendezvényre látogatók többek között  részt vehetnek egy izgalmas időutazáson egy városi séta keretében és egyedi könyvjelzőket is készíthetnek.

 

A családi nap részletes programja

09:30
Lakhatás Angyalföld kertvárosában – avagy hogyan készül egy kerület? tematikus séta
Egy másfélórás séta keretében Maczó Balázs várostörténésszel fedezheti fel minden résztvevő, hogy milyen volt egykor és hogyan változott a lakhatás Angyalföld kertvárosában. 

Angyalföld külső része az 1930-as évekig mezőgazdasági művelés alatt állt. Az évtized vége felé kezdődött el az ún. OTI telep építése, ami jelentősen megváltoztatta a környék látképét. A második világháború után már egy teljesen más szisztéma szerint folytatódtak az építkezések, és a városrész egész a Rákos patakig beépült. Sétánkon annak járunk utána, hogyan változott a lakótelep fogalma koronként.

12:00-16:00 
Olvasó nagyi: Éva néni meséi
A könyvtár nyitvatartási ideje alatt a betérő kisgyerekeknek Éva néni mesél.

16:00-19:30
Nem selejt! - kézműves sarok
A gyerekek egy kézműves foglalkozáson vehetnek rész Vári Ildikó könyvtáros vezetésével. A résztvevők a könyvtár állományából törölt dokumentumokból könyvjelzőket készíthetnek, amit aztán le is lehet laminálni. A foglalkozás keretében selejt könyvekből alkothatnak állatos képeket (kutya, macska, bagoly) valamint különböző témájú montázsokat.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: FSZEK Angyalföldi Kertvárosi Könyvtára2023-05-25

További blog cikk