További blog cikkek
Összes blog

Otthon a könyvtárban - családi nap a Babits Mihály Könyvtárban

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Babits Mihály Könyvtára (1048 Budapest, Lóverseny tér 5/A), november 9-én (csütörtökön), 10:00 és 19:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy kézműves foglalkozáson, egy interaktív író-olvasó találkozón és kipróbálhatják a Budapest Óriás Puzzle játékot is. A rendezvény ingyenes, de regisztráció köteles. 

Regisztráció személyesen a könyvtárban, vagy a fszek0403@fszek.hu email címen a program vagy programok nevével, illetve a résztvevők létszámának megadásával lehet.

A családi nap részletes programja

10:00
Olvasólámpások
A családi nap keretében bemutatkoznak az „Olvasólámpások”, a már hatodik éve együtt olvasó, gondolkodó, játszva tanuló és az irodalommal önmagát erősítő idősödő könyvtári csoport tagjai.

10:00-15:00
Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

10:00-15:00
Nem selejt - kézműves foglalkozás
A résztvevők decoupage technikával használt könyvek lapjaiból készíthetnek ajándékokat, többek között asztalkát, virágtartót Guzsalovits Andrea vezetésével. 

17:00
Egy kávé Tompa Andreával
Szabó Helga, a Káposztásmegyeri Könyvklub vezetőjének moderálásával kerül sor az író-olvasó találkozóra.

A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár, valamint az esemény közreműködői honlapjukon vagy a közösségi média oldalain közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Babits Mihály Könyvtára2023-11-09

További blog cikk