További blog cikkek
Összes blog

Otthon a Könyvtárban: Családi nap a FSZEK Kőbányai Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kőbányai Könyvtára(1105 Budapest, Szent László tér 7-14.), június 17-én (szombaton), 10:00 és 15:00 óra között. A rendezvényre látogatók többek között részt vehetnek egy irodalmi délutánon Merker Dáviddal a hosszúlépés.járunk? társszervezőjével és az azonos című könyvek társszerzőjével, megismerkedhetnek az irodalom terápiával, az iskolásokat microbit robotok programozására várjuk, a kisebbeket pedig papírszínházzal, valamint kézműves foglalkozással várjuk. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztrációra személyesen a könyvtárban, illetve, telefon: +36 (1) 260-6001 és a fszek1004@fszek.hu e-mailen keresztül is van lehetőség, egészen a családi nap végéig.

A családi nap részletes programja

10:00 – 14:00
Könyvtár PRO
Microbit robotok programozásának kulisszatitkaiba vezeti be az érdeklődőket Liktor Tibor. A rendezvényt 6 éves kortól ajánljuk.

11:00– 12:00
Irodalomterápia
A Bevezetés a biblioterápiába foglalkozást Sóron Ildikó tartja.

11:00 – 15:00
Nem selejt
Papírszínház és Ügyeskedő kézművesfoglalkozás, ahol újrahasznosítható háztartási „hulladékok”-ból hasznos holmit készítünk a foglalkozás keretében.

14:00 – 15:00
Egy kávé X.Y.-nal
Merker Dávid tart előadást a Hosszúlépés.járunk? városi sétáról és a könyvekről, valamint Kőbánya történetéről.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan

Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Kőbányai Könyvtára2023-06-17

További blog cikk