További blog cikkek
Összes blog

Otthon a könyvtárban: Családi nap a FSZEK Sétáló utcai Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai Könyvtára (1211 Budapest, II. Rákóczi F. 106.), október 4-én (szerdán), 11:00 és 19:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy izgalmas nyomozós játékon és egy különleges helytörténeti előadáson is. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációra személyesen a könyvtárban, illetve fszek2101@fszek.hu e-mailen keresztül is van lehetőség.

A családi nap részletes programja

11:00-17:00
REJTŐzködő irodalom kiállítás megnyitó és egész napos irodalmi nyomozás
Kalandos rejtvények között kutatjuk a rejtői regényvilág szövevényét, szerzőjük alakját. A kiállítás anyagát a Déri Múzeum Debreceni irodalom Háza biztosítja.

15:00-17:00
Élvezzük együtt a színezés nyugalmát! 
A család apraja-nagyja alkothat közösen vagy külön-külön a családi mandala-színeszés program keretében.

17:00-18:30 
Helytörténeti esték: Závada Pál
Az íróval A hajó a ködben című könyvével kapcsolatosan beszélget Dr. Cserhalmi Zsuzsa irodalmár. A könyv témája szorosan kapcsolódik Csepelhez és a Weiss családhoz.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan

Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Sétáló utcai Könyvtára2023-10-04

További blog cikk