További blog cikkek
Összes blog

Otthon a Könyvtárban: Családi nap a FSZEK Török utcai Könyvtárában

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Török utcai Könyvtára (1042 Budapest, Király utca 5.), október 7-én (szombaton), 10:00 és 15:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy különleges helytörténeti előadáson és kvízeket tölthetnek ki, a kisebbeket pedig kézműves foglalkozással és meseolvasással várják. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációra személyesen a könyvtárban, illetve fszek0204@fszek.hu e-mailen keresztül is van lehetőség.

A családi nap részletes programja

11:00-12:00
Mesélő város
Fonyódi Anita városépítészeti blogger helytörténeti előadásán vehetnek részt. Az előadó szorosan kötődik a kerülethez, egyike a #margitnegyedarcai-nak. A Budai Polgár felkérésére a kerületi villák történetét kutatja, kiállítást tervez, kedvenc helyszínei közé tartozik a Zsigmond tér, valamint a könyvtárnak is helyet adó Frankel Leó utca.

12:00-13:00
Olvasó nagyi
Nagyszülők, gyerekkel érkező szülők olvasnak rövid meséket a gyerekeknek, felváltva a gyerekkönyvtári részben.

12:00-15:00
Nem selejt! 
Kézműves foglalkozás, melynek a legfőbb alapanyaga a papír, a karton, vagyis a könyvek alapanyagai. Ezt az alapanyagot hajtogatással, ragasztással, vágással alakíthatják át a résztvevők a minket körülvevő tárgyi világ hasonmásaivá (pl. virág, különféle állatok stb.) A foglalkozást Joó Jánosné Marika tartja.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan

Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

Irodalmi/helytörténeti kvíz
A nap folyamán egy irodalmi és egy helytörténeti kvíz kitöltésére is van lehetőség. A 2 különálló feladatsor 13+1 kérdést tartalmaz, melyet az érdeklődők online formában is elérhetnek. A helyes megoldásokat a családi napot követő héten a könyvtár a Facebook és Insta oldalain teszi közzé.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Török utcai Könyvtára2023-10-07

További blog cikk