További blog cikkek
Összes blog

Petőfi Sándor és Madách Imre Évfordulós Illusztrációs Kiállítás a 3. Budapesti Illusztrációs Fesztivál keretében

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Illusztrációs Fesztivált, amely 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészeteket. A fesztivál részeként kerül sor a Petőfi Sándor és Madách Imre Évfordulós Illusztrációs Kiállításra, amelynek ünnepélyes megnyitóját október 26-án, este 7 órától tartják. Az illusztrációk Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban (Budapest, Szabó Ervin tér 1, 1088) tekinthetőek meg. A kiállítást és a hozzá kapcsolódó eseményeket a Budapest Könyvfőváros is támogatja.

Az illusztráció a kortárs vizualitás egyik legdinamikusabb fejlődő, leginnovatívabb ága. Szándéka, hogy a kétévente ismétlődő (biennálé jellegű) pályázat, kiállítás és a kapcsolódó rendezvények által ösztönözze a hazai irodalmi illusztráció felzárkózását a világ élvonalához; láthatóvá tegye a fiatal tehetségeket, hosszabb távon pedig reprezentálja a magyar illusztrációt nemzetközi szinten is.

A kiállítás 2023. október 27. és 2023. november 11. között tekinthető meg.

A Fesztivál időtartama alatt szakmai programok (workshopok, könyvbemutatók) kerülnek megrendezésre a MOMÉ-n és a Krea Design Iskolában, melyekről a rendezvény Facebook-oldalán lehet tájékozódni:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064868343809

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a szervezők honlapjukon vagy a közösségi média oldalaikon közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A fesztivál a Petőfi Kulturális Ügynökséggel együttműködésben, a Graphifest rendezvénysorozat keretében, a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Plakát: Herbszt László2023-10-26

További blog cikk