További blog cikkek
Összes blog

Seprűs tánc a Gellért-hegyen. Őszi barangoló a Varázskuckóval. 4.

Az Őszi barangoló a Varázskuckóval egy hat alkalmas, őszi sétafesztivál, amely Könyvfőváros 2023 keretében kerül megrendezésre. Ezen az alkalmon egy szerepjátékkal egybekötött kalandsétára kerül sor. Ebben a sétatípusban a szervezők a séta műfaját ötvözik drámapedagógiai módszerekkel és a városi kalandjátékok és a szerepjátékok elemeivel. A sétatípus rendhagyó mivolta abban rejlik, hogy a sétálók a program elején karakterkártyákat húznak  A program során így a résztvevők egy adott, a séta témájához szorosan köthető történelmi időszak tipikus figuráit testesíthetik meg, és a program különböző pontjain, különböző módon jutnak döntési szerephez.

A programsorozat ezen alkalmán a  Seprűs tánc a Gellért-hegyen sétán vehetnek részt az érdeklődők.

A séta időpontja: október. 14. (szombat) 10:00

Gyülekező: Gellért tér, díszkút

A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni névvel és a résztvevők számának megadásával az alábbi e-mail címen lehetvarazskucko.mese@gmail.com

A programot 14 éves kortól ajánljuk.

A regisztráció határideje: 2023. október 13. (péntek) 23:59

A programon összesen 25 fő tud részt venni. Abban az esetben, hogyha a jelentkezők száma elérte ezt a határt, azt a szervezők jelezni fogják a honlapon. Kérjük, amennyiben jelentkeznek a sétára, de mégse tudnak eljönni, jelezzék azt a szervezők felé. 

A séta során a Gellért-hegyen mitikus utazásra indulunk: olyan korszakba, ahol még az emberek hitték, hogy boszorkányok gyülekeznek itt és tündérek laknak a fák rejtekében. Abba az időszakba, mikor ez a vidék gyógynövények szempontjából is valóságos kincsesbánya volt. A heggyel kapcsolatos középkori és kora újkori legendák, a környék egyedi növényvilága, és a növényekkel kapcsolatos hiedelmek és azok gyógyító hatása mellett a résztvevők megismerkedhetnek a Gellért-hegy egyik boszorkányának történetével is.

A séta során az is kiderül, hogy…

  • Mi köze van a boszorkányoknak a vérfarkasokhoz?
  • Mely növényekből készítettek gyógyszert és mérget a régiek?
  • Hogyan tudtak repülni a boszorkányok?
  • Mit műveltek a hegy tetején egy boszorkányszombaton?
  • Miért kell félni a tündérektől?

A Varázskuckó ingyenes programjainak további részleteiről a csapat Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Varázskuckó honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és fotó: Varázskuckó 2023-10-14

További blog cikk