További blog cikkek
Összes blog

Silent Book Kiállítás a 3. Budapesti Illusztrációs Fesztivál keretében

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Illusztrációs Fesztivált, amely 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészeteket. A fesztivál részeként kerül sor a Silent Book Kiállításra, amelynek ünnepélyes megnyitóját október 19-én tartják. Az illusztrációk a Deák 17 Gyermek- és Ifjúsági Galériában  (Budapest, Deák Ferenc u. 17, 1052) tekinthetőek meg. A kiállítást és a hozzá kapcsolódó eseményeket a Budapest Könyvfőváros is támogatja.

Az illusztráció a kortárs vizualitás egyik legdinamikusabb fejlődő, leginnovatívabb ága. Szándéka, hogy a kétévente ismétlődő (biennálé jellegű) pályázat, kiállítás és a kapcsolódó rendezvények által ösztönözze a hazai irodalmi illusztráció felzárkózását a világ élvonalához; láthatóvá tegye a fiatal tehetségeket, hosszabb távon pedig reprezentálja a magyar illusztrációt nemzetközi szinten is.

A kiállítás 2023. október 20. és 2023. december 20. között tekinthető meg.

A Fesztivál időtartama alatt szakmai programok (workshopok, könyvbemutatók) kerülnek megrendezésre a MOMÉ-n és a Krea Design Iskolában, melyekről a rendezvény Facebook-oldalán lehet tájékozódni:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064868343809

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a szervezők honlapjukon vagy a közösségi média oldalaikon közzétehetnek. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A fesztivál a Graphifest rendezvénysorozat keretében, a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Plakát: Herbszt László2023-10-19

További blog cikk