További blog cikkek
Összes blog

Szentivánéji állom: Kreatív meseműhely a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár

A Kreatív meseműhely 10 alkalmas programsorozat célja a 7-12 éves gyermekek anyanyelvi, ének-zenei és vizuális kompetenciáinak fejlesztésén túl a komplex személyiségfejlesztés és a tanulási módszerek, képességek támogatása művészetpedagógiai, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával. Az alkalmak középpontjában egy-egy történet áll, melynek alapja egy papírszínház mese vagy egy olyan könyv, melyet a Holnap Kiadó Mesék az operából sorozatban, illetve a HVG Kiadó Klasszikus zenemesék sorozatban jelent meg. Az említett könyvek mindegyikéhez kapcsolódik egy zenei anyag is.
 
A meseműhelyen való részvétel feltétele legalább kezdő szintű olvasási képességhez kötött.
 
A foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgozunk. A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek jelenlétének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít megismerni, feldolgozni és átélni a zeneszerzők műveit, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatának bevonásával.
 
A program minden alkalom alkotással zárul, melyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.
 
A 6. alkalommal, június 17-én, szombaton a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárban (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) kerül sor 11.00 és 13.00 óra között. Egy varázslatos világba utazunk, ahol tündérek és különböző varázslények laknak, megismerkedünk a William Shakespeare drámáján alapuló zeneművel, Mendellsohn: Szentivánéji álomjával.
 
Tüzet ugrunk át, majd tündérmaszkot és tündérbotot készítünk! Gyertek el a programra, ahol vetítés, mesemondó kártyajáték és hangolt csengettyűk is várnak rátok!
 
A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma limitált, így regisztrációhoz kötött.
 
Regisztrálni a mesezenede@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a gyermekek nevét, életkorát kell elküldeni.
 
A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.
 
Szöveg és kép: Rózsavölgyi Anett
 


2023-06-17

További blog cikk