További blog cikkek
Összes blog

Tehetség Íróstúdió: transzgenerációs problémák ábrázolása

Szeretettel várunk minden írni vágyót a Tehetség Íróstúdió szeptemberi workshopjára Budapest belvárosában. Az aktuális témánk egy nagyon szép, de nehéz írói feladat, a transzgenerációs traumák ábrázolása.

A műhelymunkát Varga Bea író tartja, aki többféle korcsoportot képes elvarázsolni. Eddig tizennégy könyve jelent meg, és számos antológiában publikált. Az elmúlt évtizedben egy nagy kiadó vezető szerkesztője volt, jelenleg a Tehetség Íróstúdió keretében írókat és szerkesztőket tanít. Viselkedéselemzőként a tehetséggondozással foglalkozik, life coachként egyéneknek, míg művészetterápiás foglalkozás keretében csoportoknak segít az önismeretben, és a kreativitás mindennapokba illesztésében. 

A műhelymunka egy félórás előadással veszi kezdetét.

Ennek keretében szó esik arról, mik is azok transzgenerációs traumák, hogyan ívelnek át családokon. Mi a különbség a transzgenerációs tégla és a trauma között. Hogyan jelenik ez meg az irodalomban, meseirodalomban. Illetve hogyan bukkanhat fel rejtettebben a szórakoztató irodalomban. Szó esik a hitelességről, és a konyhapszichológiáról is. Illetve arról, milyen író eszközökkel lehet átadni hitelesen és jól az érzéseket, gondolatokat.

Utána harminc perc alatt a résztvevők a megadott hívószavakra önállóan írnak egy nyitást, egy jelenetet, vagy éppen egy rövid novellát. (Papírt vagy laptopot érdemes hozni.) Majd ezeket az írásokat közösen felolvassuk, és megbeszéljük. (A felolvasás nem kötelező.)

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2023. október 27., péntek 18 óra.

Helyszín: Pest belvárosa (két szokott helyszínünk van, a regisztrációs létszámtól függ, melyiken leszünk, erről e-mailben értesítést küldünk).

Jelentkezni 2023. október 22. éjfélig lehet.

Jelentkezni lehet:

Transzgenerációs traumák megírása - Tehetség Íróstúdió (tehetsegirostudio.hu)

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és kép: Tehetség Íróstúdió2023-10-27

További blog cikk