További blog cikkek
Összes blog

Inspiráció írói workshop - Ökoszorongás megírása

Szeretettel várunk minden írni vágyó alkotót a Tehetség Íróstúdió február havi Inspiráció workshopjára. Ezek az alkalmak minden hónap utolsó péntekén zajlanak.

E hónapban egy nagyon aktuális témával foglalkozunk. A globális felmelegedés és a környezeti katasztrófák az emberekre lelkileg is egyre jobban hatást gyakorolnak. A fiatalok ökoszorongása olyan kortárs jelenség, amely már megjelenik a pszichológusok rendelőiben.

Mi maga az írás, ha nem a világ leképezése és átkeretezése?

Az ökoszorongás egyszerre lehet témája a kortárs lélektani irodalomnak és a sci-fi irodalomnak is.

Hogyan lehet erős, hiteles lélektani novellát írni? Milyen eszközöket érdemes használni, és melyeket kevésbé szerencsés? Mennyire kell pszichológiai tudás hozzá, vagy mennyire elég az emberismeret? Kell-e saját tapasztalat bármihez, vagy fantázia elég? (A téma sci-fi vonala világteremtést is bevonz, erről is esik majd pár szó.)

A workshopot Varga Bea viselkedéselemző, a Tehetség Íróstúdió vezetője tartja, aki egyben az ország egyik legolvasottabb sci-fi, fantasy írója.

Program:

Az alkalom egy félórás interaktív előadással indul, ahol lélektani kérdésekről és az írói ábrázolást segítő eszközökről esik szó.

Majd a résztvevők a megadott hívószavakra önállóan írnak egy nyitást, egy jelenetet, vagy épp egy egyperces novellát. (Papírt vagy laptopot érdemes hozni.) A közös, helyszíni írás után a műveket felolvassuk és megbeszéljük. (A felolvasás természetesen nem kötelező.)

Időpont: 2024. február 23., péntek 18:00-20:45

Helyszín: Pannon Kincstár Tanoda (1056 Budapest, Váci utca 47.)

Az alkalom ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje február 19. éjfél. Utána küldjük ki e-mailben a teremszámot. Regisztráció: https://forms.gle/MRAoqXxM3nYBWbSX6


A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros eseménysorozat részeként valósul meg. Részvételeddel beleegyezel, hogy a helyszínen fényképek készülhetnek.2024-02-23

További blog cikk