További blog cikkek
Összes blog

irat / rajzolat - Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület kiállítása a Kristály Színtérben két májusi hétvégén

A Könyvfőváros két hétvégén, napközben – május 20-21-én és május 27-28-án – számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
A programsorozat ideje alatt megtekinthető az irat / rajzolat - Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület kiállítása is.

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület jelenlegi kiállításával egy nagyon szűk merítést szeretne megmutatni abból a sokszínűségből, amely a műfajok és formai, technikai megoldások sokaságán keresztül a közösség sajátja. Az általunk képviselt art-craft-design hármasa jelzi azt a szemléleti nyitottságot, ami alkotóink jellegzetessége. Az egyesületi tagok különféle szakágakban tevékenykednek, de közülük jónéhányan gyakran feszegetnek és lépnek át határokat.  

A Könyvfőváros központi eseményére válogatott anyag betekintést enged az egyesület életéhez kapcsolódó kiadványok változatos megjelenésén keresztül a közösség által fontosnak tartott szakmai értékek világába. Az egyedi alkotások között találhatóak festmények, rajzok, plakátok, de sokszorosító grafikai eljárással készült munkák éppúgy, mint speciális grafikai kiadványok, nyomatok, tervek és megvalósult arculati anyagok. A szöveg formálása betűkből és betűk által, valamint a tartalmi mondanivaló vizuális megjelenítése egyaránt szoros és elválaszthatlan kapcsolatban van a textussal, és az írott tartalom befogadásában egyenrangú szerepet tölt be.  

Reméljük, hogy a tárlat anyaga új gondolatokat ébreszt majd szemlélődőkben, és ha könyvet nem is ítélnek meg a borítója alapján, de más szemmel néznek majd vizuális kultúra ezen alkotásaira. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és fotók: Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület2023-05-27

További blog cikk