További blog cikkek
Összes blog

Modern sorspoétikák a Karinthy Frigyes Könyvtárban - pótló esemény

Sylvia Plath és Ted Hughes a modern XX. századi költészet második felének két kiemelkedő, meghatározó alakja. Egy amerikai nő és egy angol férfi. Kettőjük kapcsolatát szenvedélyes szerelem, házasság, botrányokkal zsúfolt, öngyilkosságig vezető diszharmónia kísérte/jellemezte.

Egyikőjük a sebezhetőség modern költői képét tárja elénk, akár a mi József Attilánk. A másik pedig többféle mítoszt – többek közt a Prométheusz mítoszt – teremti újjá, önmagát szimbolikussá, mitikussá nagyítva, mint a mi Ady Endrénk.

Az esten ennek a két költőnek párhuzamos útját, egymásra hatását követhetjük végig verseik, írásaik, naplóik megismertetésével Kovács Panka, Tasnádi Bence tolmácsolásában. Közreműködik a produkció rendezője: Sopsits Árpád.

A program iránt érdeklődőket szeretettel várjuk az eseményen 2024. április 17-én, szerdán 17.30-kor.
Helyszín: Karinthy Frigyes Könyvtár (1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 11.)
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fszek1106@fszek.hu e-mail címen lehet.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó / videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. Az adatközlés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakát: FSZEK2024-04-17

További blog cikk