További blog cikkek
Összes blog

Modern sorspoétikák a Körúti Könyvtárban

Sylvia Plath és Ted Hughes a modern XX. századi költészet második felének két kiemelkedő, meghatározó alakja. Egy amerikai nő és egy angol férfi. Kettőjük kapcsolatát szenvedélyes szerelem, házasság, botrányokkal zsúfolt, öngyilkosságig vezető diszharmónia kísérte/jellemezte.

Egyikőjük a sebezhetőség modern költői képét tárja elénk, akár a mi József Attilánk. A másik pedig többféle mítoszt – többek közt a Prométheusz mítoszt – teremti újjá, önmagát szimbolikussá, mitikussá nagyítva, mint a mi Ady Endrénk.

Az esten ennek a két költőnek párhuzamos útját, egymásra hatását követhetjük végig verseik, írásaik, naplóik megismertetésével Kovács Panka, Tasnádi Bence tolmácsolásában. Közreműködik a produkció rendezője: Sopsits Árpád.

Időpont: 2024. április 15. (hétfő), 17:30

Cím: FSZEK Körúti Könyvtár (1066 Budapest, Teréz körút 2-4.)

A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a fszek0601@fszek.hu e-mail címen. A sikeres regisztrációról emailt küldünk. A regisztrációhoz kötődő adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. Kérjük, amennyiben regisztrál az eseményre és mégse tud részt venni rajta, jelezze azt felénk!

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, melyet a Könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kérheti arcmása eltávolítását.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Plakát: FSZEK2024-04-15

További blog cikk