Családi élményhétvége a Kristály Színtérben: Állatkerti TapiZoo

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án – számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
Ezek közül az egyik programot a Fővárosi Állat- és Növénykert biztosítja. Az intézmény másfél évszázada várja a látogatókat Budapest szívében. Fő céljai közé tartozik a természetvédelmi munka és a szemléletformálás. Ennek megfelelően május 20-án, 21-én és 28-án különleges TapiZoo programmal készülnek a zoopedagógusok, ahol állati szőrökkel, bőrökkel, csontokkal, tollakkal találkozhat a Kristály Színtérbe látogató közönség.

Ilyen egyedi szemléltető eszközök segítségével kézzelfoghatóvá válnak az állatok részei, mindemellett olyan állatokat tapinthatnak meg, melyeket igazi valójukban nem. Ezzel a programmal a szervezők célja az, hogy közelebb hozzák a természetet, az állatvilágot az emberekhez. 

Kézműves foglalkozásunkon az újrahasznosítás lesz a fő téma, melynek természet- és környezetvédelmi célja is van: az állatkert régi szóróanyagait és térképeit felhasználva új tárgyakat, kis könyveket készítenek, melyet tökéletesek akár ajándéknak, vagy saját magunknak emlékbe. Kisebbek számára állatkerti motívumú színezőkkel készülnek. 

Mindemellett standunkon megtekinthetőek és meg is vásárolhatóak az „Állatkerti kötetek a természetért” kiadványsorozatunk könyvei.  

Időpontok

  • május 20. 10:00-16:00
  • május 21. 10:00-16:00
  • május 28. 10:00-16:00 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és fotók: Fővárosi Állat- és Növénykert2023-05-28