Családi élményszombat a Kristály Színtérben: Tudatosan a világban – a Manó Könyvek programsorozata

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
Ezek közül az egyik a Manó Könyvek programsorozata. Egressy Zoltán és Mechler Anna könyveikben a gyerekeket körülvevő természettel, a környezettudatossággal foglalkoznak. Az író-olvasó találkozókon a szerzők interaktív foglalkozás keretében beszélgetnek a gyerekekkel a tudatosságról. A gyerekkönyvek témájához illeszkedő foglalkozásokat a MeseTérKép tartja. 

Mechler Anna: A virágtündérek titkai  
Időpont: május 20. 11 óra 
Helyszín: Margitsziget, Kristály Színtér 
Korosztály: óvodások, kisiskolások 

 A szerző A virágtündérek titkai-sorozat kapcsán a gyógynövényekről, hatásukról, lehetséges felhasználási módjaikról beszélget a gyerekekkel játékos, interaktív foglalkozás keretében. Ezt követően indulhat a virágvarázslat! Új virágtündér csatlakozik Olina, Bíborka, Nadin és Cili csapatához, akinek feladata a vadgesztenyék védelme lesz. Ti már gondolkoztatok azon, hogy melyik virágot óvnátok és gondoznátok? Most nem csak kiderül, de üvegbe is zárjuk saját virágos kertünket. Természetesen nem hiányozhat a varázspálca sem: megalkotjuk varázsmozdulatunkat, miközben kitárjuk a tündérek kapuját. 

Egressy Zoltán: Piszke papa meséi 
Időpont: május 20. 13 óra 
Helyszín: Margitsziget, Kristály Színtér  
Korosztály: óvodások 

A szerző egy rövid felolvasást követően az állatvilágról beszélget a gyerekekkel. Itt szalad és csobog a Duna tőlünk néhány méterre. Vajon milyen valós vagy képzeletbeli állatok élnek benne? Hogy telnek a mindennapjaik? Mit viselnek? Vajon él benne polip, amely 8 csápján 8 zokni található? Vagy látták már halat cilinderrel a fején és csokornyakkendőben? Ezt próbáljuk kitalálni a foglalkozáson, miközben buborékfújóval festünk, s vízi állatokat díszítünk.  

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.


Szöveg és képek: Manó Könyvek és MeseTérKép 2023-05-20