Családi élményszombat a Kristály Színtérben: MÉHEK MESÉJE - gyerekdarab

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
Ezek közül az egyik A Méhek meséje című összművészeti előadás, amely egy interaktív utazásra hív! Réteken és erdőkön át, mocsarakon és sivatagokon keresztül vezetik a méhek az apró nézőket. Ezáltal a gyerekek nem csak nézői, hanem résztvevői és alakítói is lehetnek a történetnek, amely a méhek megmentéséről szól.

Időpont: 2023. május 20. 10:00 

És hogy miért olyan fontosak a méhek? Az előadás e kérdésen keresztül igyekszik megragadni a földi élet összetett, bonyolult rendszerét, amelyben minden élőlénynek helye és feladata van. 

A  Pataky Klári Társulat előadása a korunkat alapvetően meghatározó természet-, illetve környezetvédelemre és annak fontosságára reagál. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt darab középpontba helyezi a veszélyben lévő, és megvédendő természetet, az állatok, a növények fontosságának hangsúlyozásával, és igyekszik rámutatni arra a globális rendszerre, hogy minden élő függ a másiktól, egyik nem létezik a másik nélkül. 
Az előadás a Méhkirálynő című népmeséből kiindulva, illetőleg annak a jelenkorba való átemelésével a jövő nemzedékének figyelmét kívánja felhívni a közelgő klímakatasztrófára oly módon, hogy a természet szeretetét hangsúlyozzuk, és nem a pusztítás mértékét. 

A darabban három táncos, egy színész és egy festő működik közre, - vagyis a különböző művészeti ágak komplex összekapcsolódásával áll össze a program egy egésszé. 

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk! 

Előadók: Horváth Bence, Kiss Rebeka, Laza Tímea, Szalontay Tünde 
Közreműködik: Nagy Viktória 
Dramaturg: Balázs Juli 
Konzulens: Kántor Katalin 
Jelmezterv: Nagy Viktória 
Zenei közreműködő: Gergely Attila 
Videó: Lajti Balázs 
Fotó: Mészáros Csaba 
Koreográfia: Pataky Klári 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.
További támogatók: EMMI, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ  

Szöveg és fotók:  Pataky Klári Társulat2023-05-20