Családi élményvasárnap a Kristály Színtérben: A RomKult Alapítvány bemutatja Kunhegyesi Ferenc képzőművész szógrafikáit

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án – számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben. Ennek egyik programjaként a RomKult Alapítvány szervezésében Kunhegyesi Ferenc képzőművész szógrafikáinak bemutatására kerül sor.

Időpont:
2023. május 21. 13 óra

A programmal  a szervezők az egyetemista roma és nem roma fiatalokat egyaránt szeretnék megszólítani. Feró, különleges szógrafikái a társadalmi közös együttéléseink apró metaforái, miközben ezeket a grafikái is megelevenítik. 

Ebben a különleges egy órában Feró versikéinek a bemutatása mellett hangsúlyt kapnak a grafikái is. Beszélgetőtársa Balogh Tibor művészeti egyetemet végzett grafikus. A szógrafikáit Boda Emília színésznő olvassa majd és adja át a közönségnek. Beszélgetés során szó lesz majd as a művész sokszínűségéről, a társadalmi felelősségtudatról, a művészeti forradalomról a múltban és a jelenben is. A zenész, aki ebben az utazásban elkíséri majd Ferót a különleges hangszerén játszó Afronauta.  

A RomKult Alapítványról 
Alapítványunk azzal a céllal jött létre, hogy a kultúra, művészet és zene területén olyan hazai, illetve nemzetközi programokat támogasson anyagi és szellemi erőforrásokkal, amelyekben a résztvevők közművelődési és kulturális területen fejtik ki tevékenységüket. 
Kulturális programjaink eredményeként számos civil törekvés valósul meg, nyeri el a határon inneni és határon túli civilek támogatását, és válik meghatározóvá a mindennapjaink életében.  
Figyelembe véve az alapítói okiratban foglalt és a mindennapi munka során követett célokat, a megfogalmazott feladatokat, az évek során felhalmozott tapasztalatokat, hisszük, hogy munkánkkal elősegítjük a magyar kultúra fejlődését a Kárpát-medencében és szerte a világon. 

Az Alapítvány céljai  

  • A magyar zene és a magyar kultúra széles körű megismertetése
  • Tradicionális értékek megóvása, a művészeti és kulturális örökség kutatása
  • Tehetséggondozás, ösztöndíj programok kidolgozása és működtetése
  • Tehetséges fiatal művészek felkutatása, ilyen tárgyú versenyek szervezése
  • A kortárs magyar művészet képviselőinek bemutatása és népszerűsítése 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és képek: RomKult Alapítvány 2023-05-21