Családi élményvasárnap a Kristály Színtérben: Tudatosan a világban – a Manó Könyvek programsorozata

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.
Ezek közül az egyik a Manó Könyvek programsorozata. Szerzőink, Balázsy Panna és Kertész Edina könyveikben a gyerekeket körülvevő természettel, a környezettudatossággal és az online világban való boldogulás lehetőségével foglalkoznak. Az általános iskolás korosztálynak szervezett találkozókon a szerzők interaktív foglalkozás keretében beszélgetnek a gyerekekkel a tudatosságról. A gyerekkönyvek témájához illeszkedő kézműves foglalkozásokat a MeseTérKép tartja. 

Balázsy Panna: ÖkoBanda 
Időpont: május 21. 10 óra  
Helyszín: Margitsziget, Kristály Színtér  
Korosztály: alsós és felsős általános iskolások 

A szerző a környezetvédelemről beszélget a gyerekekkel, majd mi is csatlakozunk az ÖkoBanda csapatához, akikkel ezúttal azt vizsgálják, hogyan szívhatnánk mindannyian tisztább levegőt. Tudtátok, hogy a Földön mintegy 73.000 fafaj él? És miért olyan fontos a méhek szerepe? A MeseTérKép foglalkozásán mindenki elgondolkozhat rajta, hogy milyen fa lenne, s hol élne legszívesebben. A méhek munkájáról sem feledkezünk meg: illatos virágok ültetésével segítjük a munkájukat. De hogy nekünk is szemet kápráztató legyen a végeredmény, a kaspókat mindenki saját elképzelése szerint díszítheti! 

Kertész Edina: A milliomos szamár, Lajhár, a sztár  
Időpont: május 21. 12 óra 
Helyszín: Margitsziget, Kristály Színtér  
Korosztály: alsós és felsős általános iskolások 

 A szerző az online világban való eligazodásról, annak előnyeiről és hátrányairól beszélget a gyerekekkel. A közösségi felületeken mindenkinek lehetősége van, hogy olyan személyiséget készítsen magának, amilyet csak szeretne. Ti mit mutatnátok meg magatokból? Hogy mi a hobbid? Milyen zenét vagy alkotásokat szeretsz? Esetleg ételekkel raknád tele? A kézműves foglalkozáson ezt a papíron mutathatják meg a résztvevők: kollázs technikával alkothatják meg saját portréjukat, amely kifejezi egyéniségüket. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és képek: Manó Könyvek és MeseTérKép 2023-05-21