Irodalmi flashmobok Budapesten 4.

A Szépírók Társasága 2023 szeptemberében egy hatalkalmas programsorozattal ünnepli a 150 éves fővárost. A rendezvénysorozat rendhagyó flashmobokból áll, amelyekre Budapesten kerül sor. A szervezők negyedik alkalommal szeptember 27-én, délután 5 órától várják az érdeklődőket a Nyitott Műhelyben (1123 Ráth György utca 4.) 

Az eseményen Lee Olivér zenél, Babiczky Tibor felolvas.

Lee Oliver 1988 ban született, Budaörsön nőtt fel. Az énekes-gitáros tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdióban végezte gitár szakon. Ezzel párhuzamosan járt a Műszaki Egyetemre is, amit két hét után otthagyott. A félig kínai származású gitáros aktív szereplője a magyar könnyűzenei életnek, 2008 és 2013 között az egyik legnépszerűbb hazai Deep Purple Tribute zenekarban, a Cry Free-ben gitározott. Jelenleg Áron András "Apey" formációjában, a Trillionban gitározik, és a számára anyazenekarként működő, 2014-ben alakult ék zenekar énekes-gitárosa. Emellett Egyedi Péter MMAMT projektjének is a tagja. Angol nyelvű szólóprodukcióit egy szál akusztikus gitárral kíséri, koncertjein időnként ék-dalok is felcsendülnek.

Babiczky Tibor Székesfehérváron, 1980. december 24-én született. A magyar költő, szerkesztő, újságíró 1999 és 2005 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-angol szakos hallgatója volt. 2006 óta a Nyitott Műhelyben a Késelés villával című irodalmi sorozat vezetője. 2007-től a HVG Könyvek szerkesztője. 2007-2009 között a Magyar Narancs újságírója volt. 2008-tól az Árgus című folyóirat versrovatának szerkesztője. Publikációi jelennek meg például a Holmiban, az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, a Beszélőben és a Mozgó Világban. Versei megjelentek angolul, csehül, franciául, görögül, horvátul és lengyelül. 

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Szépírók Társasága honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és logó: Szépírók Társasága2023-09-27