Kormos István 100-Vackor nap

Kormos István 2023 október 28-án lenne 100 éves. Kiadónk gondozásában jelennek meg gyermek könyvei.

A 100. születésnapra emlékezve szervez a Móra Kiadó az Aranyszamár társulat bevonásával egy bábos, kézműves programot, melynek főszereplője az író talán legismertebb karaktere, Vackor lesz.

A piszén pisze kölyökmackó történetein több generáció nőtt fel, filmen és színházban is láthatta már a közönség. Ezzel a bábelőadással a legkisebbeket szeretnénk az irodalom és Kormos István műveihez közelebb hozni.

A bábelőadás után az Aranyszamár társulat bábszínészei egy kis báb simogatót terveznek, majd egy kézműves foglalkozást, amelynek keretei között a gyerekek elkészíthetik Vackor figuráját, hogy otthon folytathassák a játékot.

A Vackor nap a Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként a 6színben (https://6szin.hu/ - VI. Jókai u 6.) valósul meg 2023. október 22-én, 10 órai kezdettel. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programra jelentkezni itt lehet.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Móra Könyvkiadó honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: Móra Könyvkiadó2023-10-22