Inspiráció Kreatív írás workshop - Fogyatékkal élő szereplők ábrázolása az ifjúsági irodalomban

A Tehetség Íróstúdió augusztusi workshopjának aktuális témája a fogyatékkal élő főszereplők, mellékszereplők hiteles ábrázolása az ifjúsági irodalom terén.

Időpont
2023. Augusztus 25., péntek 18 óra.

Helyszín
A rendezvényre a belvárosban kerül sor, a pontos címet a regisztráció során megadott e-mail címre küldik ki a szervezők.

Az ingyenes programra jelentkezni 2023. augusztus 20-ig lehet. 

Facebook esemény:  "Inspiráció" kreatív írás workshop - Fogyatékkal élő szereplők ábrázolása az ifjúsági irodalomban | Facebook

Regisztrációs lap

Az érzékenyítés rendkívül fontos téma az ifjúsági irodalomban, ám nem mindegy, hogyan történik, milyen eszközzel, mert számos buktató akadhat. Ilyen probléma, ha az írás didaktikussá válik, és inkább eltávolítja az olvasót, vagy épp, az író akaratlanul, tévedésből kialakíthat fals képet, ha nem eléggé tájékozott. A jó ábrázolás függ attól is, hogy fő- vagy mellékszereplőről van szó, illetve az aktuálisan használt kreatív írói eszköztártól is.

Róbert Katalin sikeres író, aki eddig kilenc regényt juttatott a lelkes olvasóközönség elé. 2015 óta dolgozik szerkesztőként, rengeteg magyar és külföldi mű szöveggondozását végezte, és számos íróknak szóló kurzust vezetett. Jelenleg több kiadónak szerkeszt, és a Tehetség Íróstúdiónál (https://tehetsegirostudio.hu) folytatja oktatói tevékenységét.

A műhelymunka Róbert Katalin félórás előadásával indul, ahol a karakterábrázolásról beszél. Utána húsz perc alatt a résztvevők a megadott hívószavakra önállóan írnak egy nyitást, egy jelenetet, vagy épp egy egyperces novellát. (Papírt vagy laptopot érdemes hozni.) Majd ezeket az írásokat közösen felolvassuk, és megbeszéljük. (A felolvasás nem kötelező.)

A Tehetség Íróstúdió minden hónapban tart Inspiráció workshopot, vagy egyéb írói és szerkesztői kurzusokat. Kövesd a Facebook oldalukat a friss hírekért.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Tehetség Íróstúdió honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.2023-08-25