Mesés városismeret - Játékos Budapest nap Bartos Erikával

Bartos Erika írónő nevét minden kisgyermekes szülő ismeri, hiszen Bogyó és Babóca történetei minden gyerek polcán jelen vannak. Az építész végzettségű író minden könyve tartalmaz izgalmas építményeket, de realisztikus, építészeti szempontból is hiteles rajzokat gyerekek számára elsőként a Brúnó Budapesten sorozat köteteiben rajzolt. A könyv sorozat 6 kötetben a fővárost és környékét mutatja be gyerekeknek. A kötetek tartalmát annyira értékesnek ítélte az Építész kamara, hogy 2022-ben, a 19. Nemzetközi Építészkongresszuson kitüntette Bartos Erikát a Sivatagi Kőrózsa díjjal, mellyel a magyar mecénásokat és kiváló szellemi alkotók tevékenységét ismerik el.

A sorozat játékosan, mesésen és ugyanakkor nagyon élethűen mutatja be a város nevezetességeit. Az írónő alapos kutatómunkát és adatgyűjtést végzett, hogy a mesés kontextus ellenére egy tökéletesen hiteles városképet adjon át a gyerekeknek és a sorozat sikere mutatja, hogy a szülők és gyerekek egyaránt lelkesen fogadták a könyvet.

Mivel Bartos Erika elhivatottan dolgozik és keveset mutatkozik nyilvánosan, mindig hatalmas örömmel fogadják olvasói a találkozás lehetőségét. A Móra Könyvkiadó szervezésében valósul meg a Mesés városismeret című játékos, vetítős, mesélős családi program, ahol az írónő mesél a gyerekeknek a főváros nevezetességeiről.  A program után pedig a gyerekeknek lehetősége nyílik még egy kézműves foglalkozáson való részvételre és dedikáltathatják könyveiket.

A program iránt érdeklődőket szeretettel várjuk az eseményen 2023. február 26-án, (vasárnap) 10 órától.

Helyszín: 6szín (1066 Budapest, Jókai u. 6.)

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

Regisztrálj néhány kattintással itt:

https://forms.gle/2Gdwk1JBYUagKkJ77

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

 

Szöveg és Képek: Móra Könyvkiadó Zrt.

 

 2023-02-26