Otthon a Könyvtárban: Családi nap a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban

A Könyvfőváros keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár FSZEK Terézvárosi Gyermekkönyvtára(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 6), május 12-én(pénteken), 14:00 és 19:00 óra között. A rendezvényre látogatók részt vehetnek egy játékos író-olvasó találkozón Tittel Kingával, perselyt vagy vázát készíthetnek egy kézműves foglalkozás keretében, valamint kipróbálhatják a Budapest Óriás Puzzle-t.

A családi nap részletes programja

14:00-16:00
Budapest Óriás Puzzle
Minden, Budapesthez és irodalomhoz kötődő kérdésre adott helyes válasz után felkerülhet egy kerületet jelképező puzzle darab a helyére. Ez az izgalmas játék egyénileg vagy akár csapatban is játszható.

16:00-17:00
Kézműves foglalkozás
Vajon milyen kincseket rejt a könyvtár raktára? Van ott többek között befőttesüveg, szalvéta, festék és még sok más érdekesség. Ezekből perselyt vagy vázát készíthet minden érdeklődő Szenáky Zsuzsannával, a könyvtár vezetőjével.

17:00
Író-olvasó találkozó Tittel Kingával
Tittel Kinga Mesélő Budapest könyvei rendhagyó útikönyvek, amellett, hogy izgalmas várostörténeti kalauzként alkalmazhatóak, segíthetnek belerázódni kicsiknek és nagyoknak a hétköznapi közlekedésbe vagy könnyedén megfűszerezhetőek velük a fővárosba tervezett osztálykirándulások is. Azokra a kérdésekre igyekszenek ezek a kötetek választ adni, amelyek egy budapesti séta idején a leggyakrabban fogalmazódnak meg a gyerekekben, ám sokszor nem tudjuk, mit feleljünk rájuk.
A kötet szerzőjével ezen a napon egy játékos, interaktív író-olvasó találkozóra kerül sor, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élményekben gazdag program lehet.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és fotó: FSZEK Terézvárosi Gyermekkönyvtár Könyvtára2023-05-12